FlorInScan

Analiza FlorInScan  ofera descrierea profilului florei gastro-intestinale fiind o investigatie de baza in diagnosticarea moderna.

Ca parte importanta a analizelor de diagnosticare de laborator personalizate,  FlorInScan se recomanda insistent in toate cazurile de simptome gastrointestinale incerte si in bolile alergice sau autoimune si de asemenea in bolile gastrointestinale, alergiile alimentare, sensibilitatea la infecții, boli ale pielii, boli autoimmune, sindroame care asociaza imunodepresie.

Rezultatele analizei FlorInScan pot contribui semnificativ la stabilirea cauzei diverselor boli, ceea ce permite configurarea unor tratamente personalizate implementate concomitent cu o dieta alimentara conceputa pe baza rezultatelor unui test de dozare a anticorpilor IgG (markeri ai inflamatiei cronice).

FlorInScan ofera: identificarea microbiotei fungice, determinarea parametrilor digestivi (reziduuri digestive și elastazei-1 pancreatice, detectarea hemoglobinei fecale, determinarea pH-ului.

FlorInScan Plus adauga in plus: markeri inflamatori și ai permeabilității mucoasei (calprotectina, alfa1-antitripsină); markeri imunologici (IgA secretor); FlorInScan Plus este o analiza avansata care include in plus fata de markerii analizati si evaluarea mai multor bio-markeri imunologici si inflamatori prin aceasta permitand evaluarea modificarilor invasive ale mucoasei si permeabilitatii tesuturilor cum se intampla de exemplu in cazul bolilor gastrointestinale inflamatorii si tumorilor.

Analiza FlorInScan se realizeaza in cadrul Laboratorelor Reunis – cel mai mare laborator independent privat din Marele Ducat al Luxemburgului – o companie cu o experienta de peste 50 de in domeniul medical. Medicul  primeste pentru fiecare pacient un raport detaliat, rezultatele fiind reprezentate și grafic pentru o mai bună vizualizare.  Raportul cuprinde, pe langa interpretarea detaliata a rezultatelor, si recomandari cu privire la alte investigații de diagnostic sau posibile tratamente.

Cu totii simtim cu abdomenul, intuitia care ne da alarme psihologice subtile, stress si temeri care ne nelinistesc, reactii neplacute la alimente sau dimpotriva, sentimente de satisfactie pentru alimentele bune, sau gadilatul aripilor de “fluturi” dat de experientele excitante. Cu toate acestea, ceea ce simtim este o foarte mica parte din cee ace se intampla in aceasta regiune a corpului nostru care ramane misterioasa chiar si pentru specialist. “Intestinul are capacitati potentiale care depasesc toate celelalte organe si poate rivaliza inclusive cu creierul. Are propriul sau sistem nervos – cunoscut in literatura stiintifica drept sistemul nervos enteric – si este denumit adesea in media ca fiind < (al doilea creier>” (Dr. Emeran Mayer – The Mind-Gut Connection). Dupa multi ani de studii si cercetare, Dr.Mayer spune ca “este extrem de plauzibil ca sa existe o legatura intre intestine si starea de sanatate mintala cum ar fi depresia de exemplu.

In cadrul conferintei de neurostiinte intitulata “Gut Microbes and the Brain: Paradigm Shift in Neuroscience.” in Washington D.C. s-au prezentat mai multe cercetari recente despre legaturile tot mai evidente dintre sanatatea intestinului si sanatatea creierului. O echipa de cercetatori de la University College Cork din Irlanda sustine ca microbiomul – numele dat miliardelor de bacterii din intestinul gros – are efectul maxim asupra creierului in copilarie. Un alt studiu facut in 2013 a aratat densitatea prezentei  bacterii intestinale numita Bacteroides fragilis este invers proportionala cu predispozitia la autism. In acest domeniu extrem de recent inca nu exista suficiente studii pe oameni insa realizarile de pana acum par extrem de promitatoare. Un studiu recent publicat in Journal of Obesity arata o relatie directa intre tipurile de bacterii din intestine si posibilitatea de a pierde din greutate folosind “Noua Dieta Nordica” de exemplu.