10 reguli pentru frumusete

1. EVITAREA EXPUNERII LA SOARE, EXCESIV ŞI FĂRĂ PROTECŢIE!

Modificările imediate ale pielii la expunerea solară sunt: înroşirea, arsurile, exfolierea, petele maronii. În general dispar la scurtă vreme şi aproape în totalitate, cu excepţia petelor maronii. Modificările importante, uneori grave, apar la expuneri repetate, fără protecţie şi excesiv, în afara orelor permise. Aceste modificări afectează aspectul pielii (riduri adânci, pete maronii, piele uscată fără elasticitate, buze uscate, albicioase, inextensibile şi crăpate) dar şi sănătatea acesteia (cancere de piele). Soarele, excesiv, este cel mai important factor de imbătrânire a pielii.

2. NU FUMAŢI!

Fumatul conferă pielii un aspect tern, pământiu, lipsit de prospeţime. Ridurile apar mai devreme şi sunt profunde, pentru că substanţele din ţigară afectează colagenul. Ridurile din jurul gurii sunt o marcă pentru fumători. Se formează, pe lângă afectarea colagenului, prin plisarea buzelor în timpul inhalării fumului. Este al doilea factor important de îmbătrânire a pieleii după expunerea excesivă la soare.

3. BEŢI APĂ!

Apa trebuie să fie plată, cu lămâie, dacă vă place. Cantitatea de lichide să fie zilnic 2-3 litri.

4. MÂNCAŢI SĂNĂTOS!

Multe legume şi fructe vă asigură o piele luminoasă, proaspătă, tânără, cu o cantitate de sebum echilibrată.

5. DORMIŢI SUFICIENT!

În timpul somnului ne recăpătăm energia pierdută peste zi şi organismul nostru poate funcţiona eficient.

6. IGIENA DELICATĂ A PIELII

Pentru curăţare, demachiere se folosesc produsele blânde, care curăţă delicat, adaptate fiecărui tip de piele. Apa de la robinet usucă pielea (din cauza calciului, clorului) aşa că este bine să folosiţi apă plată sau fiartă şi răcită pentru spălare.

7. HIDRATAREA EXTERNĂ

Un strat subţire de cremă hidratantă poate fi folosit în orice anotimp. O piele hidratată, fără fisuri este un bun strat de protecţie (microbi, substanţe toxice, cosmetice e.t.c)

8. PĂSTRAŢI O GREUTATE CONSTANTĂ!

Slăbirile şi îngrăşările duc la vergeturi, piele lăsată, fără tonus, modificarea trăsăturilor feţei.

9. CONTROLAŢI STAREA DUMNEAVOASTRĂ DE SĂNĂTATE!

Pielea este o oglindă a sănătăţii dumneavoastră. Trataţi toate focarele de infecţie (dinţi, orl, digestive, urinare, genitale). Trataţi constipaţia, dischinezia biliară, durerile de stomac e.t.c.

10. ZÂMBIŢI, VĂ ROG!

Zâmbetul contrabalansează căderea trăsăturilor feţei date de gravitaţie şi întinereşte trăsăturile. Contează şi zâmbetul interior!